Thursday, April 30, 2009

Aduan Seorang Budak Kecil...

BY zuhdi IN , , , , , , , , , , 20 comments

Petang itu sungguh damai..

Tiba-tiba, saya terdengar adik saya yang paling kecil, si Zaid mengadu kat mak saya..

Bunyinya macam ini..


Mama, Zuhdi memang selalu menyakat budak-budak kecik ke?



Kata-kata itu telah membuatkan saya berfikir sejenak.

Rasa-rasanya, apa salah saya?

Apa agaknya saya dah buat kat adik saya?

Patut ke dia cakap macam itu kat mak saya?

Siapa yang bersalah dalam hal ni, saya atau adik?

Inilah si Zaid, sedang tersenyum..

Hehehehe....

Setelah beberapa hari, saya rasa biarlah anda semua yang memberi pendapat tentang perkara ini kepada saya..

Sila beritahu apa yang anda fikirkan dengan berlatih menaip di ruangan komen ya..

Thursday, April 23, 2009

Gambar Masa Muda-mudi Dulu...

BY zuhdi IN , , , , , , , , , , , 28 comments

Kali ini, saya nak berkongsi dengan para pembaca semua, gambar-gambar masa silam saya, di mana keadaan saya pada masa tersebut amat berbeza dengan sekarang.

Pada waktu tersebut saya masih belum terlibat dalam kegiatan seperti merempit di kampung, gangster jalanan, ah long, peras ugut, buli hamster dan banyak lagi.

Muka pun masih agak bersih, tidak terdapat parut kesan bertumbuk dengan jerawat, atau luka kerana bergaduh dengan rakan-rakan sebaya...

Nak berjalan ke kedai membeli jajan atau makanan ringan sengsorang pun masih takut-takut lagi rasanya....

Baiklah, dengan ini saya merasmikan pertunjukan galeri gambar nostalgia zaman dulu-dulu masa saya masih kecil..

Rumah lama di Keratong Dua.. Ade sapa tak bayar hutang dengan saya? Nak kena sodok ngan bulldozer ke?

Mana yang lain, saya dibiarkan keseorangankah?

Saya dan abang saya, Zakwan Johan masa kecil..


Ini adalah antara posing saya yang paling pelik pernah di snap..

Masa raya di rumah aki.., rasa-rasanya yang mana satu saya?(baju t-shirt merah..)

Mandi ramai-ramai masa banjir di Kg. Bukit Lada

Keceburrr!!! Air bersembur...
Fuhh!! Sejuknya air nih!!

Sila tekan imej-imej di atas untuk pemandangan yang lebih luas..
Ataupun anda juga boleh la menukar desktop komputer anda untuk mendapatkan imej yang lebih besar..

Ini sahaja gambar yang ingin dikongsikan dengan anda semua untuk kali ini.. Dipersilakan memberi komen ye..

Ohh, ya, hari ini juga merupakan hari yang berbahagia bagi saya sebab buat pertama kalinya berjaya menggoreng nasi goreng dengan sendirinya.. Haha, sedap!! Sape nak boleh la datang ke rumah saya..

Terima kasih...

Wednesday, April 22, 2009

Agaknya...

BY zuhdi IN 4 comments

Hmmm, agaknya esok saya dah mula update blog ni ke??

Rasa-rasanye ye la kot..

Sesapa yang ade tag dan bagi award tu, jangan marah ye, sebab saya memang tak buat.. I'm sori...

Cuba check blog ni esok dalam pukul 8 atau 9 atau 10 am untuk entry terbaru ek..

Tapi kalau esok tak update gak camner?

Mungkin lusa, atau tulat, atau tubing kot??

Huahuahua...

Pssstt!! : Saya gurau je, tak usah risau, saya cuba la update blog ni esok..


Tuesday, April 14, 2009

Notis Pemberitahuan...

BY zuhdi IN , , , 8 comments

Hai, semua.. Ini hanyalah pesanan ringkas dari saya.. Selepas ini, saya akan bertolak ke Kuantan.. Saya telah dijemput oleh guru-guru di SEMSAS untuk membantu mereka, dalam persiapan menghadapi pertandingan Wind Orchestra.. Jadi, saya mungkin tidak dapat dihubungi dalam masa lima hari.. Ok, saya tak lama dah ni... Kejap lagi bas saya nak sampai la.. Saya nak ucapkan semoga berjaya tidak kira apa jua yang anda lakukan kepada semua... Hmm, minta maaf, jika tak dapat nak reply komen dan pesanan dari para pembaca sekalian.. Sekembalinya saya nanti, saya akan bawakan artikel yang menarik lagi untuk anda semua.. Nantikannya.. Jaga diri baik-baik.. Selamat tinggal ya, semua..


Tuesday, April 07, 2009

Hamster-hamsterku Dah Pandai Bergambar??

BY zuhdi IN , , , , , , 44 comments

Salam sejahtera kepada anda semua, pembaca blog ini..
Apa khabar? Sihat?
Kalau tak sihat makan ubat ye..

Now, Zuhdi is back!!.. Sebenarnya, saya agak gembira, kerana artikel terdahulu, telah mendapat sambutan yang agak hangat dari pembaca.. Ketika post ini ditulis, bilangan comment pada artikel tersebut telah mencecah 40 buah comment .

Sebelum kita pergi ke topik kali ini, saya nak tanya, ade tak mana-mana pembaca sedar perubahan yang saya bawa dari segi penulisan blog ini? Baiklah, setelah menimbangkan dari semua aspek, Zuhdi akan menggunakan gaya bahasa yang lebih sopan, ramah dan mesra untuk setiap post selepas ini. Hal ini kerana pembaca blog ini bukan sahaja terdiri rakan-rakan sebaya, malah guru-guru saya, akak dan abang blogger, Ex-SAS, serta ramai lagi yang lebih tua dari saya.

Untuk kali ini, atas permintaan ramai , saya ade selitkan gambar-gambar hamster yang berjaya diambil... Anda semua tengokla puas-puas..Hanya gambar yang terbaik dari ladang saje disiarkan.. ekekeke...

Setelah berhempas-pulas mendapatkan pose yang terbaik, akhirnya berjaya juga.. Beri tepukan kepada hamster nih!! Merupakan hamster jantan yang paling tua, dan besar juga saiznya..

Si ibu hamster ini sedang mengumpulkan makanan untuk anak-anaknya..

Hamster yang ni pulak, memang liat nak bergambar.. Lincah betul.. Last-last snap jela dari angle memana pun..

Apa yang sedang dilakukan hamster nih? Merenung masa depan agaknya.. hehehe..

Inilah jadinya kalau dah penat sangat!! Tido la wahai hamsterku..

Last but not least, ini pula merupakan anak hamster yang baru sahaja dapat membuka matanya. Masih lagi kecil, pergerakannya agak perlahan, but it already learns how to eat.

Itulah sebahagian dari gambar hamster yang saya ingin kongsikan.. Semoga anda semua terhibur, dan silalah beri komen anda setelah melihat gambar-gambar ini.. I'm waiting your feedback!!

Syukurlah, kini blog saya sudah mempunyai lebih 100 followers( still counting) dan telah dilawati lebih dari 3000 kali.. For me, managing a blog is not easy, tapi dengan kehadiran anda semua, saya rasa bersemangat dan excited!! Jadi, saya akan buat apa yang termampu untuk buatkan anda semua gembira, dan mahu membaca blog ini..

Apabila orang lain happy, secara tak langsung diri saya akan happy juga.. Dan di sini saya ingin minta maaf kepada para bloggers yang telah meng-tag, awards or something like that, sebab saya tak tunaikannya.. Sorry again, kerana perasaan semua pembaca blog ini juga harus saya jaga.. The end, sekian sahaja untuk kali ini, nantikan post terbaru saya pada masa akan datang..
Daaa...