Tuesday, March 17, 2009

Buah hati? Kekasih? Ohh!! Isu panas...

BY zuhdi IN , , , , , , 43 comments

Aku terkesima!!

Mengapa? Sila baca di bawah..

Bebaru ni kan, ade seseorang yang tidak dikenali buat miss call kat henset aku..
Lalu dengan selamba aku menalipon balik orang tu.. Tiba-tiba, kedengaran suara seorang perempuan.. Aku pun terus mengawal ke-hensem-an aku dan mula bercakap ngan si dia..

Beginilah lebih kurang dialog aku dan perempuan tu...

Aku : Elo, siapa ni?

Perempuan tu : Hai, Zubair(adik aku) ade tak?

Aku : Zubair takde, ni abangnya yang tengah cakap..

Perempuan tu : Ohhh, boleh bagi nombor hensetnya?

Aku : Si Zubair tu muda lagi, jadi mana ade henset.. Kamu ni siapa?

Perempuan tu : La dia takde henset ke..Saya ni girlfriend dia.. Kami kenal masa di kem( Jati diri) dulu..

Aku : Wah, si Zubair ni dah ade awek rupanya.. Aku yang dah tua ni pun masih tak berpunya..
Ceh!!

Perempuann tu : Hahaha..


Dapat aku simpulkan di sini, bahawa ramai adik-beradik ku yang sudah mempunyai kekasih hati... Sedangkan adik aku yang masih di berada di bangku sekolah, darjah enam tu pun dah ade awek.. Abang dan kakakku, apatah lagi... Berkepit jela dengan henset.. Aku pula, walaupun sudah menamatkan zaman persekolahan menengahku, namun aku masih tidak mempunyai buah hati..

Persoalannya..

Adakah aku ketinggalan?

Bagaimana pula dengan perasaanku?

Apa salahku?

Mungkinkah juga aku akan mencari seseorang kekasih selepas ini?

Pada pendapatku, buat masa ni tak perlulah aku melibatkan diri dalam perkara-perkara seperti ber-kekasih-an, couple, jiwang-jiwang ini semua.. Biarla setakat aku berangan ajer..Hehehe..
Aku sudah cukup gembira dengan kehidupan ku sekarang kerana keluargaku sentiasa memberikan dorongan kepadaku supaya berjaya..

Aku juga sangat bersyukur kerana guru-guruku juga selalu bermurah-hati untuk menjadi tempatku meluahkan perasaan, walaupun aku sudah meninggalkan sekolahku, SEMSAS.. Aku rindu pada mereka semua..

Kepada semua rakan-rakan sebatch, seblogger, se-YM, dan semua yang mengenali diriku, terima kasih kerana dengan kehadiran anda semua, kehidupan seharian ku sentiasa sibuk dan dipenuhi dengan perkara yang menyeronokkan..

Terima kasih juga aku tujukan kepada hamster-hamsterku, yang berusaha mengekalkan kecomelan mereka agar dapat ku usap setiap hari.. Nanti aku belanja kuaci lagi..hehehe..

Ok, cukuplah setakat ini, dan aku ingin mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua pembaca blog ini, teruskan membaca.. Aku akan terus menyajikan anda semua dengan kisah-kisah terbaruku pada masa hadapan.. Jumpa lagi..


Wednesday, March 04, 2009

Aku terkena lagi!!!

BY zuhdi IN , , , , , 4 comments

Aku ingin mulakan hariku dengan senyuman, tetiba aku digemparkan dengan satu berita yang agak kurang manis...Rakan seblogger aku, si Arip Leman tu tagged aku. Hadoi, kena buat lagi la maknanya menda-menda tagged ni. Kalau ikutkan hati, aku malas je nak buat, tapi sebab aku pun dah kekeringan idea nak update blog ni, aku buat jela...Lagipun, soalan untuk kali ni agak berbeza berbanding yang tagged terdahulu...

Rules

1. List these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog.
3. Tell 6 unspectacular quirks of yours.
4. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
5. Link the person who tagged you.
6. Leave a comment for each blogger you've tagged.

7 Facts Of Myself

- Ahmad Zuhdi Johan...
- terkenal dengan panggilan Madzuh oleh rakan-rakan...
- selalu merayau-rayau di internet...
- meminati anime Bleach...
- masih single tapi tak pasti available ke tak...
- gemar bermain dengan hamster...
- tidak suka mencarut...

6 Unspectacular Quirks

- aku pakai no. Digi...
- tak pernah couple sejak dilahirkan...
- makan tidak mengikut jadual...
- sahabat-sahabat selalu buat miss call kat aku...
- suka tenung orang lain, pastu orang tu tenung balik kemudian entahla...
- selalu bermain sms dengan cikguku...

The Lucky One to be Tagged..

1. dah
2. tak
3. nak
4. tag
5. sesapa
6. lagi
7. hahaha...