Tuesday, April 07, 2009

Hamster-hamsterku Dah Pandai Bergambar??

BY zuhdi IN , , , , , , 44 comments

Salam sejahtera kepada anda semua, pembaca blog ini..
Apa khabar? Sihat?
Kalau tak sihat makan ubat ye..

Now, Zuhdi is back!!.. Sebenarnya, saya agak gembira, kerana artikel terdahulu, telah mendapat sambutan yang agak hangat dari pembaca.. Ketika post ini ditulis, bilangan comment pada artikel tersebut telah mencecah 40 buah comment .

Sebelum kita pergi ke topik kali ini, saya nak tanya, ade tak mana-mana pembaca sedar perubahan yang saya bawa dari segi penulisan blog ini? Baiklah, setelah menimbangkan dari semua aspek, Zuhdi akan menggunakan gaya bahasa yang lebih sopan, ramah dan mesra untuk setiap post selepas ini. Hal ini kerana pembaca blog ini bukan sahaja terdiri rakan-rakan sebaya, malah guru-guru saya, akak dan abang blogger, Ex-SAS, serta ramai lagi yang lebih tua dari saya.

Untuk kali ini, atas permintaan ramai , saya ade selitkan gambar-gambar hamster yang berjaya diambil... Anda semua tengokla puas-puas..Hanya gambar yang terbaik dari ladang saje disiarkan.. ekekeke...

Setelah berhempas-pulas mendapatkan pose yang terbaik, akhirnya berjaya juga.. Beri tepukan kepada hamster nih!! Merupakan hamster jantan yang paling tua, dan besar juga saiznya..

Si ibu hamster ini sedang mengumpulkan makanan untuk anak-anaknya..

Hamster yang ni pulak, memang liat nak bergambar.. Lincah betul.. Last-last snap jela dari angle memana pun..

Apa yang sedang dilakukan hamster nih? Merenung masa depan agaknya.. hehehe..

Inilah jadinya kalau dah penat sangat!! Tido la wahai hamsterku..

Last but not least, ini pula merupakan anak hamster yang baru sahaja dapat membuka matanya. Masih lagi kecil, pergerakannya agak perlahan, but it already learns how to eat.

Itulah sebahagian dari gambar hamster yang saya ingin kongsikan.. Semoga anda semua terhibur, dan silalah beri komen anda setelah melihat gambar-gambar ini.. I'm waiting your feedback!!

Syukurlah, kini blog saya sudah mempunyai lebih 100 followers( still counting) dan telah dilawati lebih dari 3000 kali.. For me, managing a blog is not easy, tapi dengan kehadiran anda semua, saya rasa bersemangat dan excited!! Jadi, saya akan buat apa yang termampu untuk buatkan anda semua gembira, dan mahu membaca blog ini..

Apabila orang lain happy, secara tak langsung diri saya akan happy juga.. Dan di sini saya ingin minta maaf kepada para bloggers yang telah meng-tag, awards or something like that, sebab saya tak tunaikannya.. Sorry again, kerana perasaan semua pembaca blog ini juga harus saya jaga.. The end, sekian sahaja untuk kali ini, nantikan post terbaru saya pada masa akan datang..
Daaa...

44 comments:

  1. WOW!hamster yg sgt fotogedix! eh silap, fotogenik!

    ReplyDelete
  2. Alahai!!! comelnyerrr!!! ada niat nak bela tapi tak tahan bau dia...

    ReplyDelete
  3. comel la ure hamster..
    braper ekor awk bela?

    ReplyDelete
  4. comelnya... macam nak picit2.. hehe..

    ReplyDelete
  5. CUTEnye hamster...pndai posing plk tu...hehe...bleh jd model tu..hak3..

    ReplyDelete
  6. comel.......
    comel die dr tuan die..
    heheheheh

    ReplyDelete
  7. eww... i hate mouse! hehe... kecomelan tikus..ops hamster tetap menjadi sebutan!

    ReplyDelete
  8. ade org pernah berkata:
    jangan amik gambar haiwan,
    nanti mati..


    p/s:sis pun jarang amik gmbr
    haiwan2 peliharaan!

    ReplyDelete
  9. wah..dah lama dah bela hamster.??

    ReplyDelete
  10. hamster tu sume takder nama ke??

    ReplyDelete
  11. tahniah zuhdi utk kejayaan blog awk...sy turut berbangga...sy suke sgt baca bhs awk...yg agak sopan, dan lembut...
    oh ya, hamster2 tu cute sgt...geram plak sy tgk...yg tdo tu cute sgt...manje...

    zuhdi, kalau blh x perlu la word verification...tp, ini blog awk...sy x de hak pun...

    ReplyDelete
  12. weh,,gle byk hamster ko...
    sme cute bangat deyh!!

    ReplyDelete
  13. Comel-comel...Rasa nak pegang jeee...;-)

    ReplyDelete
  14. ececeh..skelah ko org kata hamster ko comel..wawawa....jaga ah elok2...jgn jadik arwah cam hamster aku..hahaha

    ReplyDelete
  15. hamster gigit jariiiiiiiii
    tamauuuu
    tapi still, budak kecil hamster ni cute je kan.
    hehe

    ReplyDelete
  16. he.3x, jarang lelaki pelihara hamster ni, ko baguslah. sape yg bagi makan??

    ReplyDelete
  17. aduh..comel btol hamster ni...
    dulu pernah bela gak..sampai beranak pinak..tp yg sedihnya bila mak dia makan anak sendiri..ada kemungkinan kurang vitamin..tp tu semua dulu..yang tinggal cuma kenangan..hehe

    ReplyDelete
  18. comeinya hamster...rajin jada hamster yek...

    ReplyDelete
  19. cutenyer...nak seko boleh? sepasang lah..:) boleh x?

    ReplyDelete
  20. yang mana jantan....yang mana betina.....(njm pk bblg)
    cute la...

    ReplyDelete
  21. comeynye..tp akak tkt nk pegang..skadar tgk2 bo la..

    ReplyDelete
  22. *gaya penulisan skema but nice!!
    =) pssstt: beli kat ner hamster tu?

    ReplyDelete
  23. dulu adik akak ad gak bela hmster ni2...tngk jauh2 je..tp kiut gak binatang ni..

    ReplyDelete
  24. 30 hamster saya da selamat inalillah..haha

    ReplyDelete
  25. comel..
    umah sis pon ade hamster..sblm ni ade 14..pastu jual..skrg ade sekor jer..

    ReplyDelete
  26. apa nama hamster tu?
    SAS- sekolah alam shah ker?

    ReplyDelete
  27. comei nye hamster,,
    rse nk pelok2 je biar dye lemas..hehe...

    ReplyDelete
  28. comei nye hamster,,
    rse nk pelok2 je biar dye lemas..hehe...

    ReplyDelete
  29. salam
    rumah kami pun baru bela hamster...seekor je la...haha
    btw, comel2 la hamster tu...haha:)

    ReplyDelete
  30. wow faymes nye ko zuhdi sampai 100 followers!!
    padehal post ckit je!!siot tol...
    huhuhu
    lps ni rajin2 la post blog ni ek!!
    bye2

    ReplyDelete
  31. hamster tu napa perut dia macam tu??? macam beranak lak... :P

    ReplyDelete
  32. bp ekor semuanya ni??

    p/s: undi JAMIE di http://fiq-life.blogspot.com/

    ReplyDelete
  33. huaaa.. sgt chumel..
    tp cik ca tak ley dkt dgn mde berbulu..
    cm hamster n cat..
    t bersin... hukhuk..
    tak besh kan....

    ReplyDelete
  34. aku rase tuh bkn hamster.... tp zuhdi brpakaian hamster...
    ngaku jelah....
    haha...

    ReplyDelete
  35. hamster? nope!! walaupun comel cute miut sume, but my fren pernah bela hamster. Tapi bau die amatlah kurang menyenangkan. hua... (niat di hati dulu pernah nak bela hamster) tp sekarang dah cancel. Just tengok hamster cute neh je la..

    ReplyDelete
  36. Fulemak.. Cute Mute Hamster Adik Nih.. Jaga Elok2 Naa..

    ReplyDelete
  37. salam perkenalan...
    comel nyer hamster... kat rumah akak ada juga tapi dua-dua ekor jantan.

    ReplyDelete
  38. dh lamer bela hamster nie?dye mkn ape ekk?

    ReplyDelete

Mari kita berlatih menaip...