Thursday, April 30, 2009

Aduan Seorang Budak Kecil...

BY zuhdi IN , , , , , , , , , , 20 comments

Petang itu sungguh damai..

Tiba-tiba, saya terdengar adik saya yang paling kecil, si Zaid mengadu kat mak saya..

Bunyinya macam ini..


Mama, Zuhdi memang selalu menyakat budak-budak kecik ke?



Kata-kata itu telah membuatkan saya berfikir sejenak.

Rasa-rasanya, apa salah saya?

Apa agaknya saya dah buat kat adik saya?

Patut ke dia cakap macam itu kat mak saya?

Siapa yang bersalah dalam hal ni, saya atau adik?

Inilah si Zaid, sedang tersenyum..

Hehehehe....

Setelah beberapa hari, saya rasa biarlah anda semua yang memberi pendapat tentang perkara ini kepada saya..

Sila beritahu apa yang anda fikirkan dengan berlatih menaip di ruangan komen ya..

20 comments:

  1. maksud adik ko, bukan menyakat..tp,membuli..!!
    sesungguhnyer...
    ko memang kaki pembuli...!!
    huhuhuhu...
    kesian adik ko..!
    tu baru die mengadu sikit je tu..!
    mesti byk benda lg yg ko wat kt die kan???
    huhuhuhu....
    pengganas yg bahaya di era ini....
    huhuhuhu.....
    ko patut berkawan dgn nurse2 yg penyabar org nyer...!
    kuang2....!!!!
    hahahahaahhahaahahha

    ReplyDelete
  2. dua2 tak salah. dia just meluahkan isi hati kat mak awk aje..ekekekek! jangan lupe komen post sy..:D

    ReplyDelete
  3. adik tu senyum ker? hehehe..mcm tak jer :)lalalala.

    sakat jer tau, bukan belasah. tp perkataan dari mulut kita yg nak kena jaga.

    ReplyDelete
  4. alarh...ngn adik jer...
    x kan nk cri psl kot...
    da la kecik sgt...

    ReplyDelete
  5. aku menyokong manusia menyakat...

    sakat lah lagi....!!
    ahaks,,,

    ReplyDelete
  6. adoi..adek aku pon ske cakap camtu...
    padahal diorg yg carik pasal dulu..(ceh!!taknak ngaku plak aku)

    hahaha,,,,,
    apapon....
    adek2 mmg utk dibuli=P

    haha....(habes aku kalo bapak aku baca)

    ReplyDelete
  7. ahaha ~ yay !
    adek kamu meluahkan rasa hati .
    hihi ~
    adek kamoo cumeyy ouh .
    :))

    ReplyDelete
  8. waa..!!tgk muka cm dak baik..upa2nya...kaki buli adek upanya..haha...lwk je di..lek2....

    ReplyDelete
  9. budak kecik memang honest zuhdi.^_^

    ReplyDelete
  10. kne sakat dan mnyakat tu pn satu problem ka..ini macam ka..manyak susah maa..:p

    ReplyDelete
  11. c0mel2!...gler la c0mel..
    mksud ak adek ye..
    haha...

    ReplyDelete
  12. ko mesti lempang die sampai berpusing kepale die kan..kalo x,xde die mengadu jerk,,,
    hak3

    aku rase ko bergurau2,tp die pk len la...
    hmm
    name pon dak kecik..
    huhuhu

    ReplyDelete
  13. siapa yg bersalah ?
    wah ,susah soklan ni .
    haha saya rasa awk la kot :p
    sape suruh menyakat je keje ..
    baik2 la dgn adk awk tuuu :D
    haha xD

    ReplyDelete
  14. hahah
    kem slm kt adek ko yerp

    ReplyDelete
  15. tengok muke adik zuhdi ni..mmg kiut.. songkok merah menyala tu pun ada class!! :)

    ReplyDelete
  16. ala usik2 manja dpt mngeratkan hubungan silaturrahim ^_^

    ReplyDelete
  17. mgkn die slalu nmpk kamo kaco aweks, die trslh anggap aweks tu seorg budak.. huhu...

    ReplyDelete
  18. haha, ayat tak bersalah sungguh

    ReplyDelete

Mari kita berlatih menaip...